Loading...

Zorgverzekering Augustinusga Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Augustinusga. Bijvoorbeeld naar VGZ, FBTO, CZ, Achmea, OHRA. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Klopt deze afgesloten polis met wat jij belangrijk vindt? Via de slimme zorgvergelijker kan je vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld orthodontie plus zwangerschap en bevalling. Het overstappen is echt zo gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een passende zorgverzekering is redelijk niet eenvoudig. Zaken als Verzekeringsplicht + Ketenzorg zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van Besured of Ohra tot o.a. CZdirect en Zekur. Hoe achterhaal ik een passende aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij een zorgvergelijker detecteer je rap en probleemloos een geschikte verzekering die spoort met jouw individuele wensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind je bruikbare info over de eigen risico, naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Agelo zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Augustinusga? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Zo kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van ons vergelijk script – met uitgebreide functies – bekijk je snel welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Promovendum, Besured, HEMA is meestal wel een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-augustinusga


Meest gekozen zorgpolis in Augustinusga?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Winschoten afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze site lees je meer over een aantal onderdelen die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Alveolitis (long) of Gespleten gehemelte, echter ook Kuru en Syndroom van Moebius. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een aantrekkelijk tarief. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra dekking voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Achtkarspelen) of soms een school. Het voordeel is een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Augustinusga?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan is er een verzekeringskantoor in Augustinusga of in een omliggende plaats. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler op internet. Hieronder tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 18 per jaar).
 7. Selecteer de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld Interpolis zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Augustinusga?

Jouw basispolis compenseert de meeste zorgkosten in Augustinusga. Daarmee ben je standaard verzekerd voor zaken als Ziekenhuis, Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist en Wijkverpleging, Dieetadvies, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Bekijk de kleine letters van jouw actuele verzekering om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Hierna tref je een paar veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Augustinusga wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: loop na of de assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Augustinusga. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Augustinusga? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische reden of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €75 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Augustinusga moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Ook vind je vele zorgbedrijven in en rondom Achtkarspelen. Bijvoorbeeld: ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, logopedie en ook apotheek, psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie, audicien. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Besured of Promovendum. Controleer de afspraken van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Chiropractie.

Verzekeringskantoor in Augustinusga

Prefereer jij een “echt” gesprek m.b.t. de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Augustinusga. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist kijkt naar de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Augustinusga