Loading...

Zorgverzekering Asten Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Asten. Veel gekozen partijen zijn Achmea, VGZ, FBTO, OHRA, Menzis. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht de actuele zorgverzekering bij jouw situatie? Met medewerking van de praktische zorgvergelijker kan men nu, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld mantelzorg plus anticonceptie. De overstap is binnen mum van tijd geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is best lastig. Aspecten zoals Basispakket of Solidariteit zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of Ohra tot bijv. DSW en Stad Holland. Hoe vind ik een professionele aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels onze zorgvergelijker bekijk je rap en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die past bij alle zorgbehoefte. Meer info? Hier lees jij makkelijke informatie met betrekking tot de basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Aerdt zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Asten? De premies van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je al veel besparen. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Via ons vergelijk script – met bruikbare filters – tref je gelijk welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-asten


De beste zorgpolis in Asten?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Windraak afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, Interpolis. Op deze site ontdek je een aantal factoren die extra belangrijk zijn. Via deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners voor bijvoorbeeld Atypische mycobacteriën of Hoogtevrees, maar ook Nieuwvorming en Vitiligo. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij circa 90% van de zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500). Het pluspunt is een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra module voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Asten) of via een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Asten?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Asten of ergens in de buurt. Echter, je doet dit veel rapper en duidelijker via het internet. Hier check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 27 stuks per jaar).
 7. Selecteer een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld De Goudse zorgverzekering) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Asten?

Het basispakket compenseert allerlei zorgkosten in Asten. Daarmee worden kosten gedekt van o.a. Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist en tevens Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Inventariseer de voorwaarden van jouw actuele verzekering en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hieronder tref je een paar algemene zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Asten wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: check even of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Asten. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Asten? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van een paar tientjes per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Asten is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er velerlei zorginstellingen in en rondom Asten. Onder andere: podotherapie, ergotherapie, logopedie, kraamzorg maar ook psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij CZdirect of Univé. Bekijk de afspraken van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Camouflagetherapie.

Verzekeringskantoor in Asten

Wil je het liefst1 op 1 contact inzake je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Asten. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur bespreekt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Asten