Loading...

Zorgverzekering Assen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet een zorgverzekering hebben. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Assen. Dit kan o.a. naar VGZ, Menzis, CZ, OHRA, Achmea. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Klopt jouw bestaande verzekering nog met jouw situatie? Via een innovatieve zorgvergelijker kan jij vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende polissen als preventieve zorg of anticonceptie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is nogal niet eenvoudig. Aspecten zoals Vrijwillig eigen risico + Regeling wanbetalers zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van Besured of OZF tot bijvoorbeeld FBTO en Zilveren Kruis. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van de zorgvergelijker bekijk je vlug en zonder problemen een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met jouw zorgwensen. Is het lastig? Op deze website bekijk je handige informatie m.b.t. de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis, basisverzekering. Zie ook meer over Aduard zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Assen? De kosten van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. Het tarief wordt bepaald door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Aan de hand van de zorgvergelijker – inclusief handige filters – zoek jij supersnel welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Promovendum is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-assen


Populaire zorgpolis in Assen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Wilsum afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Bewuzt. Op deze pagina vind je veel besproken variabelen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel variëren de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor o.a. Anencefalie of Gilles de la Tourette-syndroom, echter ook Longkanker en Polyneuropathie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (max €500). Het voordeel is een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra dekking voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Assen) of juist een onderwijsinstelling. Je krijgt korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Assen?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Assen of in deze buurt. Let op: je doet dit veel rapper en eenvoudiger d.m.v. internet. Onderstaand spot jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. twaalf stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. FBTO zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Assen?

Het basispakket compenseert een groot deel van de zorgkosten in Assen. Hiermee worden kosten gedekt van onder andere Huisarts, Medisch specialist, Ziekenhuis, Ziekenvervoer en Dieetadvies, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Bekijk de kleine letters van je actuele polis om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Verderop vind jij een aantal algemene zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Assen wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Advies: inventariseer of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Assen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basisverzekering. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Assen? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €45 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Assen moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Tevens zijn er meerdere verschillende types zorg in de streek Assen. Bijvoorbeeld: podotherapie, diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg of ook stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, apotheek. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Interpolis of Promovendum. Bekijk de kleine lettertjes van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Vergoedingen Burn-out.

Verzekeringskantoor in Assen

Heb jij het liefst een “echt” gesprek t.a.v. jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Assen. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon checkt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Assen