Loading...

Zorgverzekering Arum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Arum. Dit kan o.a. naar VGZ, FBTO, CZ, OHRA, Menzis. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering goed door te nemen. Past jouw huidige polis met jouw behoeften? Via onze handige zorgvergelijker kun jij rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende polissen als bijv. tandheelkundige hulp of dieetadvies. Overstappen van verzekeraar is razendsnel gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is best gecompliceerd. Feiten zoals AWBZ + Betalingsachterstand vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van Besured of OZF tot bijv. Delta Lloyd en ZieZo. Hoe achterhaal ik een passende verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van deze zorgvergelijker bekijk je vlug en makkelijk een betrouwbare verzekering die matcht met de zorgwensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl check je handige adviezen met betrekking tot de eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Achtmaal zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Arum? De premies van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. Het tarief komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Door de vergelijk module – met handige zoekfuncties – bekijk jij gelijk welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-arum


Meest gekozen zorgpolis in Arum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Willemstad afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, United Consumers, Univé, Bewuzt. Hierna bekijk je enkele aspecten waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Blastomycose of Hemofilie, echter ook Lepra en Versterkte bloedingsneiging. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (de max is €500). De reden hiervoor is een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Súdwest-Fryslân) of juist een school. Je ontvangt korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Arum?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Arum of in deze buurt. Let op: je doet dit veel rapper en simpeler via internet. Onderstaand lees jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (onder andere 9 keer p/jaar).
 7. Bepaal een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is Delta Lloyd zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Arum?

Jouw basispakket dekt veel zorgkosten in Arum. Zodoende worden kosten gedekt van o.a. Huisarts, Ziekenvervoer, Medicijnen, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Controleer de algemene voorwaarden van de actuele verzekering en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Op onze website tref je een paar erkende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Arum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: check even of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Arum. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Arum? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van een paar tientjes per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Arum moet wel een contract hebben met je verzekering. Daarnaast zijn er vele zorginstanties in en rondom Súdwest-Fryslân. Onder andere: logopedie, podotherapie, diëtetiek, ergotherapie en ook psychologische zorg, apotheek, haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Bewuzt en VGZ. Raadpleeg de kleine lettertjes van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Bruggen.

Verzekeringskantoor in Arum

Prefereer jij persoonlijk contact inzake een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Arum. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige kijkt naar de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Arum