Loading...

Zorgverzekering Appingedam Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Appingedam. Veel gekozen partijen zijn Menzis, CZ, Achmea, FBTO, VGZ. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Past deze afgesloten dekking nog met jouw situatie? Via onze slimme zorgvergelijker kan je gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen als anticonceptie plus manuele therapie. Het overstappen is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is tamelijk frustrerend. Aspecten zoals Verzekeringsplicht en Gemoedsbezwaarden vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van CZ of Kiemer tot o.a. Delta Lloyd en ZieZo. Hoe stap ik over naar een goedkope verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij deze zorgvergelijker achterhaal je vlug en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die matcht met je individuele wensen. Meer info? Hier lees jij nuttige gegevens over de aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, basisverzekering. Zie ook meer over Abbenbroek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Appingedam? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs hangt o.a. af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door de zorgvergelijker – en de speciale filters – zoek je snel welke partij voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Anderzorg, Promovendum, Besured betreft vaak een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-appingedam


Betrouwbare zorgpolis in Appingedam?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Wijster afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Univé, Bewuzt, Zilveren kruis. Op deze site bekijk je nuttige variabelen die jou verder op weg helpen. Via deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel variëren de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor o.a. Bloom-syndroom of Hielvoet, echter ook Moebius-syndroom en Temporomandibulaire dysfunctie. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (de max is €500). Jouw “win” is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra dekking voor brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Appingedam) of wellicht een school. Je hebt recht op een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Appingedam?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Appingedam of in deze buurt. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever op internet. Op deze pagina tref jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (onder andere 18 keer).
 7. Selecteer een vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Avéro Achmea zorgverzekering) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Appingedam?

De basispolis staat garant voor allerlei zorgkosten in Appingedam. Daarmee staat de verzekeraar garant voor zaken als Medisch specialist, Ziekenhuis, Huisarts, Bloedonderzoek maar ook Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging. Controleer de condities van de huidige polis en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Verderop check jij meerdere erkende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Appingedam is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Tip: loop na of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Appingedam. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Appingedam? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Appingedam moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Tevens zijn er velerlei verschillende types zorg in de streek Appingedam. Neem nou diëtetiek, podotherapie, logopedie, kraamzorg of audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, haptonomie. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Delta Lloyd of Stad Holland. Controleer de condities van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Vergoedingen Bovenooglidcorrectie.

Verzekeringskantoor in Appingedam

Wil je het liefst1 op 1 contact omtrent je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Appingedam. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur inventariseert jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Appingedam