Loading...

Zorgverzekering Ansen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Ansen. Populaire keuzes zijn Achmea, VGZ, OHRA, FBTO, Menzis. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt jouw actuele polis bij jouw situatie? Via de handige zorgvergelijker kun jij snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende verzekeringen zoals o.a. homeopathie of steunzolen. De overstap is in een paar minuutjes gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal frustrerend. Zaken als Aanvullende zorgverzekering of Natura zorgverzekering vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van Promovendum of Ohra tot aan FBTO en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via onze zorgvergelijker bekijk je snel en zonder problemen een geschikte verzekering die matcht met alle individuele wensen. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je praktische informatie met betrekking tot de naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Aarlanderveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Ansen? De premies van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De premie hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met de vergelijk module – en de speciale filters – zoek jij snel welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Nog meer besparen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Besured, HEMA, Promovendum is in de regel een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-ansen


Populaire zorgpolis in Ansen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Wijnandsrade afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Op deze site lees je meer over een aantal onderdelen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor o.a. Beroepsastma op chroom of Gedesorganiseerde schizofrenie, maar ook Lassakoorts en TIA. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij minder ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (De Wolden) of mogelijk een vereniging. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ansen?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Ansen of rondom deze plaats. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker op internet. Hierna spot je onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. twaalf behandelingen).
 7. Neem besluit over de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is Zorg en Zekerheid verzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Ansen?

De basispolis dekt veel voorkomende zorgkosten in Ansen. Zo ben je standaard verzekerd voor zaken als Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek en Ergotherapie, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Bekijk de condities van je actuele polis en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Verderop spot jij meerdere algemene zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Ansen wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Het basispakket vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: trek even na of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Ansen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Ansen? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €50 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Ansen is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er meerdere zorgbedrijven in en rondom De Wolden. Bijvoorbeeld: diëtetiek, podotherapie, logopedie, ergotherapie maar ook audicien, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij Ik of VvAA. Controleer de dekking van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Borstprothese.

Verzekeringskantoor in Ansen

Prefereer jij face to face contact ten aanzien van een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Ansen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon inventariseert je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ansen