Loading...

Zorgverzekering Anloo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Anloo. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, VGZ, Menzis, Achmea, OHRA. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om het huidige contract goed door te nemen. Klopt jouw actuele polis met jouw behoeften? Met medewerking van een snelle zorgvergelijker mag ook jij rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen zoals o.a. zwangerschap en bevalling plus alternatieve zorg. Overstappen van polis is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is soms moeilijk. Begrippen als Solidariteit + Acceptatieplicht zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Bewuzt of Ohra tot aan Delta Lloyd en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een voordelige verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van de zorgvergelijker tref je snel en eenvoudig een goedkope verzekering die spoort met jouw behoeften. Meer info? Op onze website vind jij handige details met betrekking tot de restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico. Zie ook meer over Aalst zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Anloo? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De premie hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de vergelijk module – met handige zoekfuncties – tref jij supersnel welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden is in de regel een budget- of naturapolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-anloo


Veel gekozen zorgpolis in Anloo?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Wijk bij Duurstede afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Zilveren kruis, Univé, United Consumers. Verderop vind je betekenisvolle begrippen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Artrose of Hematurie, en tevens voor bijv. Muisarm en Vestibulitis nasalis. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Aa en Hunze) of juist een onderwijsinstelling. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Anloo?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Anloo of ergens in de buurt. Let op: het kan nog sneller en duidelijker via internet. Hieronder lees je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 750).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 27 behandelingen).
 7. Selecteer de uitbetalingen aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. VvAA verzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Anloo?

Jouw basisverzekering staat garant voor allerlei zorgkosten in Anloo. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijv. Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen maar ook Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de polisvoorwaarden van jouw actuele verzekering om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website lees je enige gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Anloo wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: trek even na of je verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Anloo. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Anloo? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €45 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Anloo zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je vele zorginstellingen in de regio Aa en Hunze. Neem nou kraamzorg, diëtetiek, logopedie, podotherapie en apotheek, haptonomie, audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Ditzo of National Academic. Check de afspraken van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Blindentaststok.

Verzekeringskantoor in Anloo

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact inzake een zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Anloo. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur bekijkt je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Anloo