Loading...

Zorgverzekering Anevelde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Anevelde. Populaire keuzes zijn Menzis, FBTO, CZ, OHRA, VGZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt jouw bestaande zorgverzekering met jouw behoeften? Met behulp van de scherpe zorgvergelijker kun je vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld huidtherapie of geneesmiddelen. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is soms lastig. Begrippen als Zorgplicht + Keuzevrijheid zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of inTwente tot aan Ik en Zilveren Kruis. Hoe ontdek ik een betrouwbare verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels onze zorgvergelijker achterhaal je vlug en makkelijk een betrouwbare verzekering die matcht met je behoeften. Hulp nodig? Op deze website bekijk jij makkelijke adviezen over de eigen risico, aanvullende verzekering, restitutiepolis, basisverzekering, naturapolis. Bekijk ook meer info over Aadorp zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Anevelde? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De premie kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via de zorgvergelijker – met bruikbare filters – spot jij binnen 1 minuut welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured betreft vaak een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-anevelde


De beste zorgpolis in Anevelde?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Wijckel afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Op deze site tref je een aantal begrippen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Churg-Strauss-syndroom of Facio-scapulo-humerale dystrofie, maar ook Periodieke explosieve stoornis en Spierpijn. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (max €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra module voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, jouw gemeente (Hardenberg) of via een vereniging. Je hebt recht op een lagere premie (korting van 5-10%). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Anevelde?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Anevelde of in een omliggende plaats. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker via het internet. Hierna spot je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 6 behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitkering voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is Stad Holland verzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Anevelde?

De basispolis compenseert veel zorgkosten in Anevelde. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijv. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen. Echter ook Logopedie, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Lees de algemene voorwaarden van je actuele verzekeraar en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder check je een paar gangbare zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Anevelde wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: controleer goed of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Overijssel. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Anevelde. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Anevelde? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €45 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Anevelde is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog vele verschillende types zorg in de gemeente Hardenberg. Neem nou podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, logopedie en psychologische zorg, apotheek, haptonomie, stoppen met roken, audicien. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Ik of ZieZo. Check de dekking van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Bijzondere optische hulpmiddelen.

Verzekeringskantoor in Anevelde

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact met betrekking tot je zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Anevelde. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur inventariseert de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Anevelde