Loading...

Zorgverzekering Andel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Andel. Populaire keuzes zijn OHRA, VGZ, FBTO, Achmea, CZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Matcht deze huidige zorgverzekering met jouw omstandigheden? Met medewerking van de scherpe zorgvergelijker kan iedereen direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende modules als bijv. orthodontie + mindfulness. Overstappen van verzekeraar is razendsnel gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal gecompliceerd. Feiten zoals Wanbetaler en Gecontracteerde zorg komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Zorg en Zekerheid of Kiemer tot bijv. Interpolis en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een goede polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van onze zorgvergelijker bekijk je rap en zonder problemen een goede verzekering die in lijn is met jouw zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op deze pagina check je nuttige gegevens m.b.t. de naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Of klik meteen verder naar Noord-Brabant zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Andel? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De premie komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met de zorgvergelijker – met bruikbare filters – zoek jij gelijk welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-andel


Veel gekozen zorgpolis in Andel?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Wier afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Op deze pagina lees je meer over belangrijke variabelen die van belang zijn. Dankzij deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor onder andere Cefaal hematoom of Gedragsstoornis, echter ook Persistant Sexual Arousal Syndroom en Tumor. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (max €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra module voor brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Woudrichem) of mogelijk een opleiding. Je krijgt een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Andel?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Andel of in deze buurt. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker online. Hier bekijk je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 6 per jaar).
 7. Kies een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn OZF verzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Andel?

Jouw basisverzekering betaalt veel voorkomende zorgkosten in Andel. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medicijnen maar ook Logopedie, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van jouw huidige polis en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar bekijk je een aantal gangbare zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Andel wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: check even of de assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Andel. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Andel? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Andel moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er velerlei soorten zorg in de streek Woudrichem. Onder andere: ergotherapie, diëtetiek, logopedie, kraamzorg of apotheek, stoppen met roken, haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij De Amersfoortse of UMC Zorgverzekering. Raadpleeg de voorwaarden van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Vergoedingen Besnijdenis.

Verzekeringskantoor in Andel

Prefereer jij face to face contact rondom jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Andel. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider bespreekt de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Andel