Loading...

Zorgverzekering Amsterdam Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Amsterdam. Dit kan o.a. naar Achmea, FBTO, Menzis, OHRA, VGZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Matcht jouw huidige polis met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van deze snelle zorgvergelijker kun je nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. huidtherapie + EHBO-advies. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Probleemloos overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is redelijk lastig. Begrippen als Zorgpas + Ketenzorg komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of Ohra tot bijv. Delta Lloyd en VvAA. Hoe stap ik over naar een betrouwbare polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via onze zorgvergelijker achterhaal je snel en zonder problemen een betrouwbare verzekering die matcht met jouw behoeften. Problemen? Op deze pagina lees jij makkelijke specificaties aangaande de naturapolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Friesland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Amsterdam? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Met de vergelijk module – inclusief handige filters – tref jij gelijk welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-amsterdam


De beste zorgpolis in Amsterdam?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Wezup afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, Bewuzt. Op deze pagina vind je nuttige aspecten die extra belangrijk zijn. Met deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Carcinogeen of Gilbert-syndroom, echter ook Leverkanker en Toxischeshocksyndroom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij minder zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (niet meer dan €500). Je profiteert van een goedkope polis. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Amsterdam) of soms een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Amsterdam?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Amsterdam of in een omliggende plaats. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker d.m.v. internet. Op deze pagina vind jij een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn twaalf keer p/jaar).
 7. Kies de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld National Academic verzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Amsterdam?

Jouw basispakket betaalt veel zorgkosten in Amsterdam. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijv. Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen. Echter ook Ergotherapie, Revalidatiezorg, Logopedie, Dieetadvies. Inventariseer de kleine letters van jouw actuele verzekering om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Verderop spot jij een aantal erkende zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Amsterdam wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Je basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Advies: trek even na of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Amsterdam. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Amsterdam? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €65 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Amsterdam moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Daarnaast zijn er allerlei soorten zorg in de buurt van Amsterdam. Onder andere: kraamzorg, ergotherapie, logopedie, diëtetiek en ook stoppen met roken, plastische chirurgie, audicien, haptonomie, apotheek. De financiële compensaties wisselen nogal bij Interpolis of Zekur. Controleer de dekking van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Vergoedingen Beenmergtransplantatie.

Verzekeringskantoor in Amsterdam

Prefereer jij face to face contact inzake de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Amsterdam. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist bekijkt jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Amsterdam