Loading...

Zorgverzekering Amsterdam Zuidoost Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je switchen van zorgverzekering in Amsterdam Zuidoost. Veel gekozen partijen zijn Achmea, OHRA, VGZ, CZ, FBTO. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Matcht de huidige polis met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van deze handige zorgvergelijker kan men direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende verzekeringen zoals o.a. preventieve zorg + huidtherapie. De overstap is binnen mum van tijd geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is tamelijk ingewikkeld. Aspecten zoals SKGZ en Gecontracteerde zorg zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van De Amersfoortse of PNOZorg tot o.a. De Goudse en VGZ. Hoe achterhaal ik een professionele aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij de zorgvergelijker tref je gelijk en eenvoudig een geschikte verzekering die spoort met je zorgwensen. Problemen? Hier check je praktische info m.b.t. de eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Noord-Holland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Amsterdam Zuidoost? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie kan per persoon verschillen. De vergoeding hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – tref je supersnel welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum is vaak een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-amsterdam-zuidoost


Meest gekozen zorgpolis in Amsterdam Zuidoost?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Wezuperbrug afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, United Consumers. Op deze site tref je enkele begrippen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Via een restitutiepolis kies je zelf je zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Atypische mycobacteriën of Extra-articulaire aandoening, echter ook Lichen planus en Schoolziek. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een lagere premie. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, een gemeente (Amsterdam) of juist een school. Je ontvangt korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Amsterdam Zuidoost?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Amsterdam Zuidoost of rondom deze plaats. Maar het kan nog sneller en nog effectiever op internet. Hieronder bekijk jij een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 36 keer).
 7. Beslis over de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is OHRA verzekering) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Amsterdam Zuidoost?

De basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Amsterdam Zuidoost. Op die manier staat de verzekeraar garant voor o.a. Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenhuis, Ziekenvervoer. Echter ook Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies. Bekijk de kleine letters van jouw huidige polis en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder spot jij een aantal populaire zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Amsterdam Zuidoost wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: check even of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Amsterdam Zuidoost. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basispolis. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Amsterdam Zuidoost? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €35 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Amsterdam Zuidoost is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Ook vind je een aantal soorten zorg in de gemeente Amsterdam. Denk aan: ergotherapie, logopedie, podotherapie, diëtetiek of ook plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Menzis en PNOZorg. Check de voorwaarden van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Behandelplan.

Verzekeringskantoor in Amsterdam Zuidoost

Heb jij het liefst een “echt” gesprek met betrekking tot de zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Amsterdam Zuidoost. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist kijkt naar je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Amsterdam Zuidoost