Loading...

Zorgverzekering Amerongen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Amerongen. Veel gekozen partijen zijn Achmea, FBTO, Menzis, OHRA, VGZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Matcht jouw huidige dekking met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van een scherpe zorgvergelijker kun je gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende verzekeringen als bijv. oefentherapie + preventieve zorg. De overstap is razendsnel gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk niet eenvoudig. Termen als Aanvullende verzekering en Collectieve verzekeringen komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van De Amersfoortse of Menzis tot bijvoorbeeld De Friesland en Salland. Hoe ontdek ik een betrouwbare verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels de zorgvergelijker vind je vlug en ongecompliceerd een goede verzekering die overeenkomt met alle zorgbehoefte. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij praktische details met betrekking tot de naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Zweeloo zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Amerongen? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. de polisvergelijker – met uitgebreide functies – zoek jij direct welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden is vaak een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-amerongen


De beste zorgpolis in Amerongen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Westzaan afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers, Univé. Op deze site ontdek je nuttige variabelen die van belang zijn. Met deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Defect-schizofrenie of Eetstoornis, echter ook Marasmus en Syndroom van Laurence-Moon-Bardet-Biedl. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij minder zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra module voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Utrechtse Heuvelrug) of wellicht een opleiding. Je ontvangt een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Amerongen?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Amerongen of rondom deze plaats. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker d.m.v. internet. Hierna spot jij de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (o.a. twaalf stuks per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is De Friesland verzekering) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Amerongen?

Jouw basispolis vergoedt allerlei zorgkosten in Amerongen. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijv. Medicijnen, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Ziekenhuis maar ook Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie. Lees de kleine letters van de actuele verzekeraar en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar tref je enkele gebruikelijke zorgverleners in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Amerongen wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: loop na of je verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Utrecht. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Amerongen. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Amerongen? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €25 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Amerongen zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je velerlei soorten zorg in de regio Utrechtse Heuvelrug. Zoals kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, podotherapie en plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie, audicien. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij C4Me of Salland. Raadpleeg de condities van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Vergoedingen Bedplassen.

Verzekeringskantoor in Amerongen

Prefereer jij een “echt” gesprek inzake een zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Amerongen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur checkt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Amerongen