Loading...

Zorgverzekering Ameide Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Ameide. Populaire keuzes zijn Menzis, VGZ, FBTO, Achmea, OHRA. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Past de huidige polis met jouw omstandigheden? Met behulp van de nuttige zorgvergelijker kan iedereen nu, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende zekerheden als bijv. dieetadvies en zwangerschap en bevalling. Het overstappen is binnen mum van tijd geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is best gecompliceerd. Termen als Overstappen of Verplicht eigen risico zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van Avéro Achmea of OZF tot bijv. Delta Lloyd en VGZ. Hoe ontdek ik een passende aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van de zorgvergelijker achterhaal je direct en makkelijk een geschikte verzekering die klopt met alle wensen. Is het lastig? Hier check jij nuttige gegevens met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Zie ook meer over Zwartemeer zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Ameide? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via de zorgvergelijker – met bruikbare filters – bekijk jij snel welke organisatie de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg is vaak een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-ameide


Populaire zorgpolis in Ameide?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Westknollendam afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Bewuzt, Univé, Interpolis. Op deze site tref je enkele aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Met een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Dehydratie of Klompvoet, echter ook Ondine’s vloek en Rode hond. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra verzekering voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Zederik) of wellicht een onderwijsinstelling. Jouw “win” is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ameide?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Ameide of in deze buurt. Let op: het kan nog sneller en simpeler online. Hier tref je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 6 keer p/jaar).
 7. Kies de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Ditzo verzekering) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Ameide?

Het basispakket staat garant voor allerlei zorgkosten in Ameide. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist en Logopedie, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg. Inventariseer de condities van de actuele polis en ontdek wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna tref je meerdere veel voorkomende zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Ameide is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: trek even na of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Ameide. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basispolis. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Ameide? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €50 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Ameide zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstanties in de buurt van Zederik. Neem nou diëtetiek, podotherapie, logopedie, kraamzorg en audicien, haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek. De vergoedingen wisselen nogal bij De Goudse of Zilveren Kruis. Raadpleeg de afspraken van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Vergoedingen Bedgalg.

Verzekeringskantoor in Ameide

Prefereer jij persoonlijk contact ten aanzien van jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Ameide. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon bespreekt je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ameide