Loading...

Zorgverzekering Alteveer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Alteveer. Dit kan o.a. naar OHRA, VGZ, CZ, Menzis, FBTO. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om de huidige verzekering goed te bekijken. Klopt de geldende dekking met wat jij belangrijk vindt? Via een snelle zorgvergelijker kan je direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals acnetherapie + mindfulness. Overstappen van aanbieder is echt zo gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is vaak frustrerend. Feiten zoals Restitutiepolis en Zorgverzekeringsfonds zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van CZ of Kiemer tot aan FBTO en Salland. Hoe stap ik over naar een professionele verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker vind je rap en moeiteloos een geschikte verzekering die spoort met je individuele wensen. Kom je er niet uit? Hier bekijk je praktische info over de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico. Zie ook meer over Zwammerdam zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Alteveer? De kosten van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – zoek jij direct welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Besured betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-alteveer


Populaire zorgpolis in Alteveer?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Er zijn talloze verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Westhem afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Univé. Hierna tref je belangrijke onderdelen die jou verder op weg helpen. Via deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners voor bijvoorbeeld Arachibutyrofobie of Keelontsteking, echter ook Leukemie en Respiratoir syncytieel virus. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij minder zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (max €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra polis voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (De Wolden) of wellicht een vereniging. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Alteveer?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Alteveer of in een omliggende plaats. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler op internet. Hierna check je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn 36 per jaar).
 7. Beslis over de uitkering aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. CZ verzekering) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Alteveer?

Jouw basisverzekering staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Alteveer. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer. Echter ook Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Lees de voorwaarden van jouw actuele verzekering en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website bekijk je meerdere algemene zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Alteveer wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: inspecteer of de assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Alteveer. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Alteveer? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van een paar tientjes per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Alteveer moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Er zijn nog meerdere zorginstellingen in de gemeente De Wolden. Zoals diëtetiek, logopedie, kraamzorg, ergotherapie en ook apotheek, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Ditzo en Salland. Check de afspraken van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Vergoedingen Beademingsapparaat.

Verzekeringskantoor in Alteveer

Heb jij het liefst 1 op 1 contact rondom de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Alteveer. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist inventariseert je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Alteveer