Loading...

Zorgverzekering Almere Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Almere. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Achmea, CZ, VGZ, Menzis. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Klopt deze bestaande polis met jouw behoeften? Met medewerking van een slimme zorgvergelijker kan iedereen rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals o.a. alternatieve geneeswijzen plus preventieve zorg. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is redelijk complex. Termen als Zorgaanbieders of Verzekeringsplicht zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van C4Me of ONVZ tot bijvoorbeeld FBTO en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een betaalbare aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via een zorgvergelijker bekijk je rap en gemakkelijk een betrouwbare verzekering die past bij jouw wensen. Meer info? Hier vind jij bruikbare specificaties met betrekking tot de aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering. Zie ook meer over Zwaag zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Almere? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. D.m.v. ons vergelijk script – met uitgebreide functies – check je supersnel welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg betreft vaak een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-almere


Populaire zorgpolis in Almere?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Westernieland afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Univé, Bewuzt, United Consumers, Interpolis. Op deze site lees je meer over enkele onderdelen die van belang zijn. Via deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorgadressen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor onder andere Cryptorchisme of Godotsyndroom, echter ook Metaplasie en Ziekte van Brill-Zinsser. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (de max is €500). De reden hiervoor is een lagere premie. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Almere) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Almere?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Almere of in een omliggende plaats. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker via internet. Hier check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 27 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn Avéro Achmea verzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Almere?

De basisverzekering compenseert een groot deel van de zorgkosten in Almere. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts en tevens Logopedie, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie. Check de voorwaarden van de actuele modules om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hierna spot jij meerdere erkende zorgaanbieders in de provincie Flevoland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Almere wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: inspecteer of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Flevoland. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Almere. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Almere? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €65 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Almere is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Daarnaast zijn er allerlei verschillende types zorg in de streek Almere. Bijvoorbeeld: kraamzorg, logopedie, ergotherapie, diëtetiek of ook plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie, apotheek. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij C4Me en ZieZo. Bestudeer de kleine lettertjes van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Vergoedingen BAHA-hoortoestel.

Verzekeringskantoor in Almere

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak t.a.v. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Almere. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider inventariseert jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Almere