Loading...

Zorgverzekering Almelo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Almelo. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Achmea, CZ, VGZ, Menzis. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om het huidige contract goed door te nemen. Past de actuele polis nog met jouw situatie? Via een scherpe zorgvergelijker kun jij rap en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals zwangerschap en bevalling / mindfulness. Overstappen van polis is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is tamelijk moeilijk. Aspecten zoals Zorgverzekeringsfonds en Vrije artsenkeuze zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van Zorg en Zekerheid of inTwente tot Ik en Salland. Hoe stap ik over naar een betrouwbare verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door deze zorgvergelijker tref je snel en moeiteloos een goedkope verzekering die aansluit op je individuele wensen. Problemen? Op deze pagina check jij praktische info met betrekking tot de naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering. Zie ook meer over Zurich zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Almelo? De kosten van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – zoek je binnen 1 minuut welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden is in de regel een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-almelo


Veel gekozen zorgpolis in Almelo?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Westerland afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Op deze pagina ontdek je cruciale variabelen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgverleners waar je heen kunt. Met een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor bijvoorbeeld Bagassose of Glucosurie, maar ook Melena en Subjectief dubbelgangersyndroom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar minder zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra aanvulling voor tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Almelo) of wellicht een vereniging. Je krijgt een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Almelo?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Almelo of in deze buurt. Goed om te weten: het kan nog sneller en gemakkelijker d.m.v. internet. Onderstaand bekijk jij de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld zes behandelingen).
 7. Bepaal een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld De Amersfoortse verzekering) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Almelo?

Het basispakket compenseert allerlei zorgkosten in Almelo. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medisch specialist. Echter ook Wijkverpleging, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Lees de voorwaarden van de huidige polis om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna spot je enkele gebruikelijke zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Almelo is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: verifieer of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Overijssel. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Almelo. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Almelo? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €30 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Almelo zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorgbedrijven in de streek Almelo. Neem nou ergotherapie, diëtetiek, podotherapie, logopedie en plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, haptonomie. De financiële compensaties wisselen nogal bij Avéro Achmea of PNOZorg. Controleer de kleine lettertjes van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Audiologische hulp.

Verzekeringskantoor in Almelo

Prefereer jij een “echt” gesprek met betrekking tot de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Almelo. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur checkt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Almelo