Loading...

Zorgverzekering Allingawier Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Allingawier. Bijvoorbeeld naar CZ, OHRA, VGZ, FBTO, Menzis. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Past de actuele dekking met jouw omstandigheden? Geholpen door deze handige zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals vergoeding bril en contactlenzen plus alternatieve geneesmiddelen. Het overstappen is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is nogal ingewikkeld. Termen als Risicoselectie + Tandartsverzekering komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of Menzis tot bijv. Interpolis en Salland. Hoe ontdek ik een goedkope verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker tref je gelijk en moeiteloos een goedkope verzekering die matcht met jouw behoeften. Is het lastig? Op deze website check je praktische specificaties ten aanzien van basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Zundert zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Allingawier? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. De hoogte van de premie hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door de vergelijk module – inclusief handige filters – tref jij snel welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, HEMA, Besured, Anderzorg is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-allingawier


Populaire zorgpolis in Allingawier?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Westerhoven afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Hierna vind je enkele variabelen die van belang zijn. Met behulp van deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Burn-out of Kachelbenen, en tevens voor bijv. Parafilie en Stomatitis. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (de max is €500). Het voordeel is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra polis voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Súdwest-Fryslân) of soms een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Allingawier?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Allingawier of in deze buurt. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker d.m.v. internet. Hier spot je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 500).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 18 per jaar).
 7. Selecteer de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. ZorgDirect) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Allingawier?

Jouw basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Allingawier. Daarmee worden kosten gedekt van zaken als Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenhuis maar ook Wijkverpleging, Ergotherapie, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Lees de kleine letters van jouw actuele verzekeraar en ontdek wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website check je enkele veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Allingawier wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: controleer goed of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Allingawier. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Allingawier? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €25 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Allingawier moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je velerlei zorgbedrijven in de streek Súdwest-Fryslân. Neem nou ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg, podotherapie of ook psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, audicien. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Interpolis of Zekur. Check de kleine lettertjes van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Vergoedingen Artrose.

Verzekeringskantoor in Allingawier

Houd jij van persoonlijk contact met betrekking tot een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Allingawier. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider kijkt naar je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Allingawier