Loading...

Zorgverzekering Alde Leie Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Alde Leie. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, CZ, OHRA, VGZ, Achmea. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om het huidige contract nog eens door te lezen. Matcht deze afgesloten dekking met jouw wensen. Met behulp van een nuttige zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende modules als geneesmiddelen + tandarts. Het overstappen is binnen 2 minuten geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is vaak lastig. Begrippen als Wmo en Zorginstituut Nederland zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van Bewuzt of National Academic tot bijvoorbeeld Ditzo en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een goede verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door een zorgvergelijker tref je gelijk en probleemloos een goedkope verzekering die aansluit op de zorgbehoefte. Hulp nodig? Hier check je praktische informatie met betrekking tot de naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Zuidvelde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Alde Leie? De tarieven van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels onze vergelijker – met bruikbare filters – check jij supersnel welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-alde-leie


Betrouwbare zorgpolis in Alde Leie?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende partijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Westerbork afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Bewuzt, Univé, United Consumers. Op deze pagina ontdek je belangrijke onderdelen die jou verder op weg helpen. Via deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor onder andere Conversiestoornis of Endocarditis, en tevens voor bijv. Münchhausensyndroom en Wernicke-syndroom. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 bedraagt dit €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra dekking voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Leeuwarderadeel) of via een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Alde Leie?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Alde Leie of rondom deze plaats. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker online. Hier lees jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld zes per jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld VvAA) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Alde Leie?

De basisverzekering vergoedt allerlei zorgkosten in Alde Leie. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Ziekenvervoer, Huisarts, Ziekenhuis, Medicijnen en Logopedie, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Inventariseer de algemene voorwaarden van jouw actuele polis en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar vind je een aantal algemene zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Alde Leie wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: verifieer of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Alde Leie. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Alde Leie? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €75 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Alde Leie is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstanties in de gemeente Leeuwarderadeel. Onder andere: logopedie, diëtetiek, podotherapie, kraamzorg en ook psychologische zorg, haptonomie, audicien, stoppen met roken, apotheek. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Kiemer of PNOZorg. Bekijk de condities van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Apparaat voor slaap- en snurkstoornissen.

Verzekeringskantoor in Alde Leie

Wil je het liefst1 op 1 contact rondom jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Alde Leie. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige inventariseert jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Alde Leie