Loading...

Zorgverzekering Alblasserdam Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Alblasserdam. Bijvoorbeeld naar CZ, Achmea, OHRA, VGZ, FBTO. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Matcht deze bestaande dekking bij jouw situatie? Met medewerking van onze snelle zorgvergelijker kan je vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld opticien plus epilatie. Overstappen van polis is echt zo afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is best ingewikkeld. Termen als SVB of College voor Zorgverzekeringen vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van Promovendum of ONVZ tot bijvoorbeeld Ditzo en Zilveren Kruis. Hoe achterhaal ik een passende verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker achterhaal je snel en gemakkelijk een voordelige verzekering die spoort met je wensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref jij makkelijke adviezen aangaande de naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Zuidveld zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Alblasserdam? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De prijs wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Door onze vergelijker – inclusief handige filters – tref je snel welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, HEMA, Anderzorg, Besured is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-alblasserdam


Veel gekozen zorgpolis in Alblasserdam?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Westerbeek afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Interpolis, Univé, Zilveren kruis. Hieronder ontdek je veel besproken factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor problemen zoals Ascariasis of Hoogtevrees, echter ook Non-verbal Learning Disabilities en Polymorfe lichteruptie. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra polis voor fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Alblasserdam) of soms een onderwijsinstelling. Het voordeel is korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). Vaak betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Alblasserdam?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Alblasserdam of in een omliggende plaats. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand lees jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 36 per jaar).
 7. Beslis over de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is VGZ) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Alblasserdam?

Het basispakket dekt veel zorgkosten in Alblasserdam. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen en Dieetadvies, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Logopedie. Lees de polisvoorwaarden van jouw actuele modules en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder spot je enkele gangbare zorgaanbieders in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Alblasserdam wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? De basispolis zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: inspecteer of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Alblasserdam. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Alblasserdam? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Alblasserdam moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog een aantal zorginstellingen in de streek Alblasserdam. Zoals logopedie, kraamzorg, podotherapie, ergotherapie of ook audicien, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Avéro Achmea en VvAA. Check de voorwaarden van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Apotheek.

Verzekeringskantoor in Alblasserdam

Prefereer jij persoonlijk contact ten aanzien van een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Alblasserdam. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider checkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Alblasserdam