Loading...

Zorgverzekering Akmarijp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Akmarijp. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, FBTO, OHRA, VGZ, CZ. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Past deze geldende polis met jouw behoeften? Met medewerking van de innovatieve zorgvergelijker kun jij direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende modules als oedeemtherapie plus mantelzorg. Overstappen van polis is echt zo afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is soms frustrerend. Aspecten zoals Collectieve verzekeringen of Gecontracteerde zorg zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van AnderZorg of Menzis tot bijv. HEMA en Univé. Hoe ontdek ik een professionele verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van onze zorgvergelijker bekijk je snel en eenvoudig een goede verzekering die spoort met jouw wensen. Is het lastig? Op deze website bekijk je praktische adviezen m.b.t. de restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Zuidschermer zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Akmarijp? De tarieven van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via ons vergelijk script – met bruikbare filters – check je direct welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2021tot uiterlijk 31 januari 2022. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Besured is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-akmarijp


De beste zorgpolis in Akmarijp?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei aanbieders met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Westdorpe afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Op deze pagina tref je belangrijke onderdelen die extra belangrijk zijn. Via deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutiepolis kies je zelf je zorginstellingen voor onder andere Chlamydia of Godotsyndroom, echter ook Lesbofobie en Visuele handicap. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar minder zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een goedkope polis. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra aanvulling voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, een gemeente (De Friese Meren) of soms een onderwijsinstelling. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Akmarijp?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Akmarijp of in een omliggende plaats. Handig: je doet dit veel rapper en gemakkelijker via internet. Op deze pagina tref je onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 6 keer p/jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. United Consumers) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Akmarijp?

Jouw basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Akmarijp. Hiermee worden kosten gedekt van bijv. Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek. Echter ook Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Dieetadvies. Bekijk de kleine letters van jouw huidige dekking en zie meteen wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Verderop check jij enkele populaire zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Akmarijp wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Het basispakket staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Handig: controleer goed of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Akmarijp. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Akmarijp? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €25 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Akmarijp moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Ook vind je allerlei verschillende types zorg in en rondom De Friese Meren. Zoals kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, podotherapie en apotheek, psychologische zorg, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie. De dekkingen wisselen nogal bij Menzis en Ohra. Raadpleeg de condities van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Vergoedingen Antidepressiva.

Verzekeringskantoor in Akmarijp

Houd jij van een persoonlijke afspraak omtrent je zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Akmarijp. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur bespreekt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Akmarijp