Loading...

Zorgverzekering Akkrum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Akkrum. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, Achmea, OHRA, CZ, Menzis. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt deze bestaande zorgverzekering met jouw omstandigheden? Met medewerking van de snelle zorgvergelijker kan men direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld medische hulp buitenland of vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van polis is binnen mum van tijd geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is vaak niet makkelijk. Feiten zoals Drempelinkomen + Eerstelijns zorg komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van De Amersfoortse of Pro Life tot bijv. De Goudse en United Consumers. Hoe achterhaal ik een professionele aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels een zorgvergelijker vind je rap en probleemloos een geschikte verzekering die spoort met alle behoeften. Hulp nodig? Op onze website check jij handige specificaties met betrekking tot de eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Zuidoostbeemster zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Akkrum? De premies van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De vergoeding wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – tref je direct welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA, Besured is doorgaans een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-akkrum


Betrouwbare zorgpolis in Akkrum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Westdorp afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Interpolis, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze pagina vind je een aantal factoren waar je zeker op moet letten. Via deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel variëren de zorgverleners waar je heen kunt. Via een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Adrenogenitaal syndroom of Elektroallergie, maar ook Platvoeten en Winterdepressie. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen zodra je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkope polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra module voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Heerenveen) of wellicht een school. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Akkrum?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Akkrum of in deze buurt. Tip: je doet dit veel rapper en gemakkelijker via het internet. Hier check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (onder andere 18 behandelingen).
 7. Bepaal een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is UMC Zorgverzekering) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Akkrum?

Jouw basisverzekering betaalt een groot deel van de zorgkosten in Akkrum. Zo ben je standaard verzekerd voor o.a. Medicijnen, Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer maar ook Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Ergotherapie. Lees de condities van de huidige verzekering en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder lees jij een aantal vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Akkrum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: inspecteer of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Akkrum. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit het basispakket. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Akkrum? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €50 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Akkrum moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Er zijn nog meerdere zorgbedrijven in de streek Heerenveen. Denk aan: ergotherapie, logopedie, podotherapie, kraamzorg of ook haptonomie, plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg, audicien. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij Menzis of UMC Zorgverzekering. Controleer de afspraken van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Anticonceptiestaafje.

Verzekeringskantoor in Akkrum

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak inzake je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Akkrum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige checkt je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Akkrum