Loading...

Zorgverzekering Aduard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Aduard. Bijvoorbeeld naar Achmea, VGZ, FBTO, OHRA, Menzis. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Past jouw afgesloten zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van de slimme zorgvergelijker kan men rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals o.a. acnetherapie en opticien. Het overstappen is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is vaak niet makkelijk. Feiten zoals Wlz en Zorgverzekeringswet (Zvw) vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van C4Me of Pro Life tot bijv. HEMA en Salland. Hoe stap ik over naar een geschikte polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van de zorgvergelijker bekijk je rap en gemakkelijk een geschikte verzekering die spoort met je zorgbehoefte. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl check jij handige info aangaande de collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Zuidermeer zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Aduard? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis verschilt per persoon. De prijs wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. de zorgvergelijker – inclusief handige filters – spot jij snel welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot januari 2022. Nog meer besparen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg, HEMA is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-aduard


Populaire zorgpolis in Aduard?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Wesepe afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Op deze pagina vind je een aantal onderdelen die van belang zijn. Met behulp van deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je heen kunt. Met een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Borderline-persoonlijkheidsstoornis of Extrinsieke allergische alveolitis, maar ook Mycose en Slagaderlijke bloeding. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (maximaal €500). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra dekking voor brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Zuidhorn) of soms een school. Het voordeel is een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Aduard?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Aduard of rondom deze plaats. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker op internet. Hierna bekijk jij een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. twaalf per jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. PMA) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Aduard?

Jouw basispolis vergoedt veel zorgkosten in Aduard. Zo ben je standaard verzekerd voor zaken als Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen, Medisch specialist. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg. Check de kleine letters van jouw actuele modules en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna check je enkele populaire zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Aduard is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Handig: trek even na of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Is er geen contract? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Aduard. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Aduard? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €25 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Aduard is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog allerlei zorgbedrijven in en rondom Zuidhorn. Denk aan: diëtetiek, podotherapie, kraamzorg, ergotherapie of stoppen met roken, psychologische zorg, audicien, haptonomie, plastische chirurgie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij CZ en National Academic. Controleer de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Vergoedingen Anti-decubituskussen.

Verzekeringskantoor in Aduard

Heb jij het liefst face to face contact m.b.t. je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Aduard. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou rondom pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider kijkt naar je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Aduard