Loading...

Zorgverzekering Adorp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Adorp. Bijvoorbeeld naar OHRA, Menzis, VGZ, Achmea, CZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Matcht jouw afgesloten zorgverzekering met jouw behoeften? Aan de hand van een innovatieve zorgvergelijker kan je nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende verzekeringen zoals fysiotherapie plus oedeemtherapie. De overstap is binnen 5 minuten geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is nogal frustrerend. Termen als Bestuursrechtelijke premie en Ketenzorg zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Zorg en Zekerheid of PNOZorg tot aan Delta Lloyd en VvAA. Hoe stap ik over naar een geschikte verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van een zorgvergelijker bekijk je snel en moeiteloos een duidelijke verzekering die past bij jouw individuele wensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij handige specificaties aangaande de basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, restitutiepolis. Zie ook meer over Zuiddorpe zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Adorp? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De vergoeding kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels de polisvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk je supersnel welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, HEMA, Besured, Anderzorg is meestal wel een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-adorp


Populaire zorgpolis in Adorp?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Wervershoof afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Verderop ontdek je betekenisvolle variabelen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgadressen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Astma of Hyperglykemie, echter ook Lichen sclerosus en Shock. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (niet meer dan €500). Je profiteert van een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra aanvulling voor brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, je gemeente (Winsum) of wellicht een vereniging. Je hebt recht op een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Adorp?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Adorp of omgeving. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker via het internet. Op deze pagina check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere twaalf behandelingen).
 7. Beslis over de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is OZF) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Adorp?

Het basispakket vergoedt veel zorgkosten in Adorp. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Ziekenhuis, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Bekijk de condities van jouw actuele verzekeraar om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website vind je enkele gangbare zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Adorp wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: inventariseer of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Adorp. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Adorp? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Enige uitzondering is een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Adorp moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er meerdere zorgbedrijven in en rondom Winsum. Zoals podotherapie, diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie maar ook haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Delta Lloyd of Zilveren Kruis. Bekijk de afspraken van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Anti-decubitusbed.

Verzekeringskantoor in Adorp

Prefereer jij een persoonlijke afspraak rondom de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Adorp. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige bekijkt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Adorp