Loading...

Zorgverzekering Achterveld Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Achterveld. Populaire keuzes zijn Menzis, Achmea, OHRA, FBTO, CZ. In 2020 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Past deze huidige verzekering nog met jouw situatie? Met medewerking van een praktische zorgvergelijker kun je vlug en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld orthodontie / fysiotherapie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2020

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is best complex. Aspecten zoals PGB of Wlz zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van Promovendum of ONVZ tot aan CZdirect en ZieZo. Hoe vind ik een betrouwbare verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker tref je vlug en moeiteloos een goedkope verzekering die past bij jouw behoeften. Hulp nodig? Hier bekijk jij bruikbare specificaties aangaande de eigen risico, naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Zoutkamp zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juni 2021 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Achterveld? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kun je al veel besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via de zorgvergelijker – en de speciale filters – tref jij gelijk welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2019 tot eind januari 2020. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-achterveld


Meest gekozen zorgpolis in Achterveld?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2020moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Wergea afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2020 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Interpolis, Univé, Zilveren kruis. Verderop lees je meer over veel besproken factoren waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Bagassose of Klierkoorts, maar ook Oedeem en TIA. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2020 is het ER €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra verzekering voor tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Barneveld) of via een hogeschool / universiteit. Het voordeel is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Achterveld?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Achterveld of in deze buurt. Goed om te weten: het kan nog sneller en simpeler via internet. Op deze pagina lees jij de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2020 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn 9 per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. Menzis) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Achterveld?

Jouw basispolis betaalt een groot deel van de zorgkosten in Achterveld. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek en Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Wijkverpleging. Lees de voorwaarden van je huidige polis om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna bekijk je een aantal vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Utrecht.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Achterveld wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: controleer goed of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Utrecht. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Achterveld. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Achterveld? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €70 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Achterveld moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Tevens zijn er een aantal zorginstanties in de regio Barneveld. Neem nou podotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek en ook plastische chirurgie, haptonomie, audicien, apotheek, stoppen met roken. De dekkingen wisselen nogal bij Menzis en Promovendum. Bekijk de voorwaarden van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Alternatieve Psychosociale Zorg.

Verzekeringskantoor in Achterveld

Prefereer jij 1 op 1 contact met betrekking tot je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Achterveld. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon bespreekt je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Achterveld