Loading...

Zorgverzekering Abbenes Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Abbenes. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, Menzis, OHRA, CZ, VGZ. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past deze actuele verzekering met jouw behoeften? Geholpen door deze handige zorgvergelijker kun je direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende polissen zoals o.a. geneesmiddelen en oedeemtherapie. Overstappen van verzekeraar is razendsnel afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is vaak complex. Zaken als Inkomensafhankelijke premie of Zorgpolis vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van De Amersfoortse of PNOZorg tot bijvoorbeeld HEMA en United Consumers. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een voordelige verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Aan de hand van onze zorgvergelijker bekijk je snel en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die klopt met de zorgwensen. Hulp nodig? Op onze website vind jij bruikbare details met betrekking tot de eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis. Zie ook meer over Zonnemaire zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Abbenes? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. Het tarief komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – en de speciale filters – check je gelijk welke polis voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured, HEMA is in de regel een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-abbenes


De beste zorgpolis in Abbenes?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Welsum afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Hierna lees je meer over betekenisvolle begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorginstellingen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis kies je zelf je zorgaanbieders voor aandoeningen als Cortexnecrose of Hereditaire Multiple Exostosen, en tevens voor bijv. Opportunistische infectie en Trisomie. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar minder zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra dekking voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Haarlemmermeer) of soms een opleiding. Jouw “win” is een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Abbenes?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Abbenes of ergens in de buurt. Goed om te weten: het kan nog sneller en gemakkelijker via internet. Op deze pagina tref jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld twaalf keer p/jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. Interpolis) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Abbenes?

De basisverzekering staat garant voor allerlei zorgkosten in Abbenes. Op die manier ben je standaard verzekerd voor zaken als Medisch specialist, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medicijnen en tevens Logopedie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies. Check de polisvoorwaarden van de huidige polis en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar tref je een paar gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Abbenes wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: trek even na of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Abbenes. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Abbenes? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit is echter anders bij een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €35 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Abbenes zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstellingen in de gemeente Haarlemmermeer. Zoals kraamzorg, logopedie, podotherapie, ergotherapie maar ook plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, haptonomie, apotheek. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij FBTO of Stad Holland. Check de kleine lettertjes van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Algemene check-up.

Verzekeringskantoor in Abbenes

Prefereer jij 1 op 1 contact m.b.t. een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Abbenes. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist controleert de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Abbenes