Loading...

Zorgverzekering Abbega Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Abbega. Dit kan o.a. naar FBTO, VGZ, OHRA, Menzis, CZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Past de huidige verzekering met jouw omstandigheden? Geholpen door een handige zorgvergelijker mag ook jij rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld medische hulp buitenland + huidtherapie. Overstappen van verzekeraar is razendsnel gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is best gecompliceerd. Zaken als Verplicht eigen risico en SVB zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of Menzis tot bijv. DSW en Univé. Hoe ontdek ik een passende polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels een zorgvergelijker bekijk je direct en zonder problemen een voordelige verzekering die klopt met je zorgwensen. Problemen? Op deze pagina bekijk jij handige gegevens m.b.t. de naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico. Of klik meteen verder naar Zoelmond zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Abbega? De premies van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Zo kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De prijs hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door de vergelijk module – met bruikbare filters – bekijk jij binnen 1 minuut welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-abbega


De beste zorgpolis in Abbega?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Wekerom afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Hieronder ontdek je nuttige onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Coprolagnie of Heupdysplasie, echter ook Narcolepsie en Ziekte van De Quervain. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500). Het voordeel is een aantrekkelijk tarief. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra module voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Súdwest-Fryslân) of via een school. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Abbega?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Abbega of ergens in de buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger d.m.v. internet. Onderstaand check jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (onder andere 6 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is De Friesland) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Abbega?

Jouw basisverzekering vergoedt veel zorgkosten in Abbega. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Ergotherapie. Lees de voorwaarden van je huidige verzekeraar en ontdek wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Verderop lees je enige algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Abbega wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: controleer goed of je verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Abbega. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Abbega? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €50 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Abbega zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Ook vind je een aantal zorginstellingen in en rondom Súdwest-Fryslân. Neem nou logopedie, podotherapie, kraamzorg, diëtetiek of plastische chirurgie, audicien, apotheek, psychologische zorg, haptonomie. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij AnderZorg of Ohra. Bestudeer de voorwaarden van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen ADL-hond.

Verzekeringskantoor in Abbega

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak omtrent jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Abbega. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist bespreekt je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Abbega