Loading...

Zorgverzekering Aalten Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Aalten. Bijvoorbeeld naar Achmea, VGZ, CZ, FBTO, Menzis. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Past jouw huidige polis met jouw behoeften? Aan de hand van deze handige zorgvergelijker kan je snel en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals acupunctuur of mindfulness. Overstappen van aanbieder is razendsnel geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een passende zorgverzekering is nogal frustrerend. Begrippen als Basisverzekering + Verzekeringsplicht zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Zorg en Zekerheid of OZF tot De Friesland en Stad Holland. Hoe vind ik een geschikte verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels de zorgvergelijker detecteer je rap en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die in lijn is met jouw zorgbehoefte. Problemen? Op deze pagina spot jij nuttige info ten aanzien van restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Zijderveld zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Aalten? De premies van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – met uitgebreide functies – spot je binnen enkele minuten welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Nog meer besparen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden betreft vaak een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-aalten


Meest gekozen zorgpolis in Aalten?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Wehe-den Hoorn afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Univé, United Consumers, Interpolis. Op deze site ontdek je enkele begrippen die extra belangrijk zijn. Met deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners voor aandoeningen als Aanpassingsstoornis of Glasvochttroebeling, maar ook Perlèche en Syndroom van Cotard. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (max €500). Jouw “win” is een goedkope polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra polis voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Aalten) of juist een hogeschool / universiteit. Je ontvangt korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Aalten?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Aalten of in deze buurt. Let op: je doet dit veel rapper en eenvoudiger via internet. Hierna bekijk jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. zes stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld Delta Lloyd) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Aalten?

Het basispakket betaalt veel voorkomende zorgkosten in Aalten. Zo worden kosten gedekt van o.a. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medicijnen, Ziekenvervoer. Echter ook Verloskundige zorg, Dieetadvies, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Bekijk de kleine letters van jouw huidige polis om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Verderop spot je enkele algemene zorginstellingen in de provincie Gelderland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Aalten wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: inventariseer of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Gelderland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Aalten. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Aalten? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €35 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Aalten moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je allerlei soorten zorg in de gemeente Aalten. Denk aan: ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, logopedie of ook apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie, audicien. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij AnderZorg of UMC Zorgverzekering. Bestudeer de afspraken van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Acupressuur.

Verzekeringskantoor in Aalten

Heb jij het liefst face to face contact m.b.t. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Aalten. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon controleert je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Aalten