Loading...

Zorgverzekering Aalsum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Aalsum. Populaire keuzes zijn Achmea, Menzis, VGZ, CZ, FBTO. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om het huidige contract goed te bekijken. Matcht de geldende dekking met jouw omstandigheden? Met behulp van de slimme zorgvergelijker kun je nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals tandheelkundige hulp of chiropractie. Het overstappen is binnen mum van tijd gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is best moeilijk. Termen als Spoedeisende zorg of Keuzevrijheid zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van CZ of National Academic tot aan De Goudse en Zilveren Kruis. Hoe achterhaal ik een gewoon goede aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij een zorgvergelijker detecteer je vlug en eenvoudig een aantrekkelijke verzekering die aansluit op je zorgwensen. Is het lastig? Op deze pagina check je makkelijke info aangaande de aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Of klik meteen verder naar Zieuwent zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Aalsum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De premie wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Aan de hand van de polisvergelijker – en de speciale filters – spot je binnen enkele minuten welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg, HEMA is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-aalsum


De beste zorgpolis in Aalsum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Weesp afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt. Op deze site lees je meer over een aantal variabelen die jou verder op weg helpen. Via deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor aandoeningen als Achondroplasie of Giardiasis, echter ook Landziekte en Shell-shock. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (de max is €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra verzekering voor fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Dongeradeel) of wellicht een opleiding. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Aalsum?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Aalsum of in deze buurt. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever online. Hier lees je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 27 keer).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld CZdirect) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Aalsum?

De basisverzekering compenseert veel zorgkosten in Aalsum. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen, Medisch specialist. Echter ook Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Check de kleine letters van de actuele modules om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Hierna bekijk je een paar veel voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Aalsum is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: verifieer of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Aalsum. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Aalsum? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €30 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Aalsum zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Ook vind je allerlei soorten zorg in en rondom Dongeradeel. Bijvoorbeeld: ergotherapie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek of plastische chirurgie, haptonomie, audicien, psychologische zorg, apotheek. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij De Friesland of National Academic. Check de afspraken van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Vergoedingen Acnébehandeling.

Verzekeringskantoor in Aalsum

Wil je het liefstpersoonlijk contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Aalsum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou rondom pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige controleert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Aalsum