Loading...

Zorgverzekering 2e Valthermond Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je switchen van zorgverzekering in 2e Valthermond. Veel gekozen partijen zijn CZ, FBTO, Achmea, Menzis, VGZ. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Matcht de geldende verzekering nog met jouw situatie? Aan de hand van de scherpe zorgvergelijker kan jij vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden als bijv. mindfulness of EHBO-advies. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is vaak complex. Zaken als Zorgverzekeringswet (Zvw) en Collectieve verzekeringen zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Zorg en Zekerheid of Kiemer tot bijv. Ik en VGZ. Hoe ontdek ik een gewoon goede verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker detecteer je snel en gemakkelijk een goede verzekering die spoort met alle wensen. Is het lastig? Op onze website lees jij nuttige info ten aanzien van collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Zetten zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in 2e Valthermond? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De premie komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – spot jij binnen 1 minuut welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg betreft vaak een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-2e-valthermond


Meest gekozen zorgpolis in 2e Valthermond?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Waterhuizen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze site lees je meer over veel besproken aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutieverzekering kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Colitis ulcerosa of Dysosmie, echter ook Paranoïde schizofrenie en Reduplicatieve paramnesie. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (niet meer dan €500). Jouw “win” is lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra verzekering voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Borger-Odoorn) of juist een onderwijsinstelling. Je hebt recht op korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in 2e Valthermond?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in 2e Valthermond of rondom deze plaats. Handig: het kan nog sneller en nog effectiever online. Hier lees je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 9 per jaar).
 7. Bepaal een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is De Amersfoortse) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in 2e Valthermond?

Jouw basisverzekering vergoedt de meeste zorgkosten in 2e Valthermond. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Ziekenvervoer, Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Ergotherapie, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies. Bekijk de condities van je huidige verzekeraar om te zien wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Verderop vind je een aantal populaire zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in 2e Valthermond wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: controleer goed of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in 2e Valthermond. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basispolis. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in 2e Valthermond? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in 2e Valthermond zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Ook vind je velerlei verschillende types zorg in en rondom Borger-Odoorn. Bijvoorbeeld: ergotherapie, logopedie, diëtetiek, kraamzorg en plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Delta Lloyd of National Academic. Bestudeer de dekking van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Behandeling tegen snurken.

Verzekeringskantoor in 2e Valthermond

Houd jij van persoonlijk contact ten aanzien van je zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in 2e Valthermond. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon bespreekt je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van 2e Valthermond